Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Kouzlení s arašídy: Připravte je pražené, smažené i vařené
Dopřáváte si občas balení slaných arašídů k pivu či televizi? Buďte tentokrát kreativnější a připravte si je sami doma. Existuje mnoho zajímavých a jednoduchých receptů, jak arašídy zpracovat. Příprava je navíc rychlá a za odměnu se můžete těšit na nové chuťové zážitky.
Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?
Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.
Místo počítání oveček nasaďte kozlík lékařský
Lidské oko potěší půvabnými květy, a navíc uklidní rozjitřenou mysl. Jestliže se místo kýženého spánku dlouhé hodiny převalujete v posteli ze strany na stranu, rozhodně by vám neměla tato úchvatná bylinka uniknout. Zatočí nejenom s nespavostí, ale poradí si i s pocuchanými nervy.
Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?
Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.
Zelená, modrá, červená. Umíte používat správný typ mouky podle hrubosti zrna?
Pšeničná mouka je v mnoha domácnostech stále základní ingrediencí při vaření a pečení. Rozdělení na hladkou, polohrubou a hrubou jistě znáte, ale umíte používat hrubost mouky správně? Víte, kdy sáhnout po hladké, polohrubé a hrubé mouce nebo co znamená číslo za písmenem T na obalu mouky?