Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Přesně na gram: Jak vybrat kuchyňskou váhu
Zatímco některé pokrmy snesou notnou dávku improvizace a mnohé skvělé moučníky lze jednoduše vyčarovat s pomocí hrníčkových receptů, často se bez kuchyňské váhy neobejdete. Přesný poměr surovin je totiž u mnoha jídel zárukou perfektního výsledku. Prozradíme, jak vybrat praktickou a spolehlivou váhu.
Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu
Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.
Přejídáte se nebo vám nechutná? Možná je čas přemalovat!
Jaká je nejlepší strategie při výběru barev do kuchyně a jejich kombinování? Kromě aktuálních trendů a vlastního vkusu pamatujte, že jednotlivé barevné odstíny ovlivňují i psychiku člověka. Některé šikovně povzbudí apetit, zatímco jiné oceníte, pokud se snažíte nějaké to kilo spíše shodit.
Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové
Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?
Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.