Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky

Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?

25.11.2022

Jak číst doporučené datum spotřeby a které potraviny (ne)musejí končit v koši

Potraviny, které vypadají na první pohled v kondici, mají příjemnou vůni i barvu. Jediným ale je varovné datum spotřeby na obalu. Jak s takovými potravinami nakládat? Které je třeba vyhodit a u kterých si můžete dovolit konzumaci i po datu spotřeby? Odpovíme vám.

24.11.2022

Retro ožívá. Upečte oblíbené dezerty z dob minulých, tradiční chuť si vás získá

Jsou vynikající, stále oblíbené a chutnají desítky let. Ačkoliv musí soutěžit s moderními dezerty, z pultů cukráren nezmizely. Oblíbené retro dezerty si můžete snadno připravit doma, chutnají stejně dobře, jako ve vašem dětství.

23.11.2022

Šetřit energii lze při každém vaření a uspoříte tisíce ročně

Každodenní vaření a pečení znamená vysokou spotřebu plynu a elektřiny. Pokud si osvojíte několik úsporných principů, budete šetřit energii každý den. Způsob, jakým jste zvyklí připravovat jídlo, má na spotřebu energií výrazný vliv. Naučte se vařit úsporně.

22.11.2022

Jak se zahřát v zimě: Teplé nápoje s kořením to zvládnou hravě

Závidíte tiše medvědům zimní spánek? Ranní opouštění teplé a útulné postele během mrazivých dní netěší snad nikoho z nás. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak si nejchladnější část roku zpříjemnit. Třeba prohřátím těla. A k tomu dopomohou i kořeněné teplé nápoje. Prozradíme, jak je připravit.

21.11.2022