Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to
Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v období zimy. Podle postupně se objevujících pouličních stánků s na grilu praskajících kaštanů můžeme poznat, že se pomalu blíží svátky vánoční. Teplou zimní pochoutku si můžeme připravit i v pohodlí domova, například v mikrovlnné troubě.
Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky
Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.
Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat
Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.
Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu
Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.