Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup

Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.

Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy

Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.

2.11.2022

Sójové maso: Klame názvem, překvapuje chutí. Jak správně sójové maso připravit?

Pro odlehčení jídelníčku vyzkoušejte pokrmy ze sójového masa. Pokud se jej naučíte správně připravovat, brzy vám zachutná. Stačí jednoduchá marináda a vykouzlíte zdravé pokrmy s vysokým obsahem bílkovin za pár drobných. Poradíme s přípravou sóji i těm, kteří se sójovým masem teprve začínají.

31.10.2022

Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni

Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.

Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.

28.10.2022