Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to

Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to

Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v období zimy. Podle postupně se objevujících pouličních stánků s na grilu praskajících kaštanů můžeme poznat, že se pomalu blíží svátky vánoční. Teplou zimní pochoutku si můžeme připravit i v pohodlí domova, například v mikrovlnné troubě.

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.

Jitka Kučová
14.11.2022
Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.

Jitka Kučová
12.11.2022
Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.

Jitka Kučová
10.11.2022
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

Jitka Kučová
9.11.2022