Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Chutné, zdravé, lehké. Pomazánky ke snídani, svačině i večeři

Pomazánky jsou příjemným doplněním jídelníčku a dá se vymyslet tisíc i více variant. Určitě neplatí, že jsou tučné a že musí obsahovat máslo, aby měly správnou konzistenci. Ukážeme vám pomazánky, které jsou lehké a zdravé. Jsou výbornou večeří i při redukční dietě.

27.10.2022

Přírodní pomoc při kašli a nachlazení

Podle statistik se prakticky každý z nás potýká alespoň jednou či dvakrát do roka s virózou. Kromě posilování imunity v průběhu celého roku můžeme vsadit také na léčivé rostliny, které se stanou našimi věrnými spojenci během hlavní sezóny respiračních onemocnění.

26.10.2022

Jak v kuchyni ušetřit za energie a snížit spotřebu vody

Kuchyně je srdcem každého domova. Ale také místem, kde se v domácnosti spotřebovává značná část energie a vody. Prostřednictvím několika chytrých triků můžete náklady v kuchyni výrazně snížit. A rozhodně to neznamená přestat vařit.

25.10.2022

Jak skladovat vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

Sbíráte pečlivě popadané vlašské ořechy a poté trávíte večery jejich zdlouhavým louskáním? Pak věnujte pozornost i jejich správnému skladování. Při nevhodném uložení by totiž mohla přijít všechna práce vniveč.

23.10.2022

Podzimní dýňové recepty: Pochutnat si na nich můžete na sladko i na slano

Dýně je úžasná potravina sytě žluté barvy, která se hodí nejen na Halloween jako ozdoba, ale také jako skvělé jídlo, které nejen chutná, ale také dobře vypadá.