Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Křupavá granola: Ideální snídaně i chutná svačinka na cesty

Granola je sladkou a chutnou cereální snídaní, která potěší mlsný jazýček dětí i dospělých. Kromě toho skvěle zasytí, je nutričně bohatá a můžete si ji snadno připravit do zásoby. Pro své vlastnosti se perfektně hodí také jako vydatná svačinka, kterou lze přibalit s sebou kamkoliv na cesty či na výlet.

28.8.2022

Uvařit pivo doma není složité. Troufáte si na domácí výrobu piva?

Nezdálo se to pravděpodobné, a přesto se to stalo. Lidé si začali doma péct chleba. Už jen krůček zbývá k tomu, abychom se pustili i do výroby tekutého chleba. Je vaření piva doma složité? Jsou ingredience dostupné? Ukážeme vám, jak na to.

Jak si dopřát ovoce a zeleninu ze zahrádky po celý rok? Naučte se je správně mrazit a skladovat

Ať už máte ovoce ze zahrady, farmářského trhu nebo supermarketu, je určeno k rychlé spotřebě. Některé druhy nevydrží bez lednice ani den, v lednici například jen 3 dny. Jak správně skladovat ovoce a zeleninu a které druhy je možné zmrazit?

4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni

Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.

16.8.2022

Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?