Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Škoda každého nevyužitého lístku. Jak zpracovat čerstvé bylinky?
Vůni čerstvých bylinek miluje každý. Ale u některých druhů se sklizně dočkáme jen v několika týdnech. To platí zejména pro bylinky pěstované na zahrádce. Co vše můžeme z čerstvých bylinek připravit, abychom o ně nepřišli? Přinášíme tipy na zpracování bylin.
Čerstvé či sušené ovoce nepatří jen do jogurtu. Vyrobte lahodné domácí víno
Šípky, bezinky ale i jakékoliv ovoce může být základem osvěžujícího domácího vína. Jeho výroba je poměrně snadná, jakmile si osvojíte základní recept, budete mít vyhráno. Se základním receptem se otevírá nespočet kombinací a variací domácího vína.
Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením
Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.
Křupavá granola: Ideální snídaně i chutná svačinka na cesty
Granola je sladkou a chutnou cereální snídaní, která potěší mlsný jazýček dětí i dospělých. Kromě toho skvěle zasytí, je nutričně bohatá a můžete si ji snadno připravit do zásoby. Pro své vlastnosti se perfektně hodí také jako vydatná svačinka, kterou lze přibalit s sebou kamkoliv na cesty či na výlet.
Uvařit pivo doma není složité. Troufáte si na domácí výrobu piva?
Nezdálo se to pravděpodobné, a přesto se to stalo. Lidé si začali doma péct chleba. Už jen krůček zbývá k tomu, abychom se pustili i do výroby tekutého chleba. Je vaření piva doma složité? Jsou ingredience dostupné? Ukážeme vám, jak na to.