Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Jak si dopřát ovoce a zeleninu ze zahrádky po celý rok? Naučte se je správně mrazit a skladovat
Ať už máte ovoce ze zahrady, farmářského trhu nebo supermarketu, je určeno k rychlé spotřebě. Některé druhy nevydrží bez lednice ani den, v lednici například jen 3 dny. Jak správně skladovat ovoce a zeleninu a které druhy je možné zmrazit?
4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni
Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.
Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?
Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?
Jak připravit vlastní kořenící směs
Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, které dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.
Domácí sirupy mají nepřekonatelnou chuť a mohou léčit
Jsou jich plné regály, tak proč byste se měli pouštět do výroby domácího? Protože mají dokonalou chuť, stojí jen trochu námahy a pár drobných. Domácí sirupy obsahují velké množství vitamínů, žádná barviva a minimum konzervačních látek.