Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Domácí zavařování zvládnete i bez hrnce

Když je zapotřebí zavařit jen pár skleniček, určitě se vám nechte vytahovat zavařovací hrnec. Ukážeme vám, jak můžete doma zavařovat i bez těžkého hrnce. Zavařování bude rychlé a nenáročné. Můžete uchovat například vyloupaná ořechová jádra po dlouhé měsíce.

Není jen Hokkaido. Objevte úžasný svět dýní

Zatímco okrasné dýně jsou oblíbenou podzimní dekorací, jedlé odrůdy mají své místo v kuchyni. Existuje mnoho báječných, a navíc chutných odrůd dýní, stejně jako spousta vynikajících receptů na slané i sladké dýňové pokrmy.

19.5.2022

Nejsou jen červená a kulatá: Objevte fascinující svět rajčat

Svěží rajčatový salát, sušená rajčata provoněná sluncem, nesmrtelný a univerzální kečup. Rajčata se dají připravit na tisíce skvělých způsobů. Ale obrovská pestrost panuje také mezi samotnými rajčaty. Mohou být malá, obrovská, šťavnatá, masitá nebo třeba černá. Existují totiž stovky a stovky různých kultivarů!

16.5.2022

Pokud na ně narazíte, neváhejte. I netradiční exotické ovoce se vyplatí vyzkoušet

Zapota, kumkvat, lokvát a další. Možná jste o nich ještě nikdy neslyšeli, přesto si pozornost zaslouží. S méně známými exotickými druhy ovoce se lze setkat při cestách do zahraničí, některé se čas od času objeví i v našich obchodech. A ty odolnější si lze dokonce vypěstovat doma nebo na zahrádce. Jedna vlastnost spojuje ale všechny z nich. Vynikají svou netradiční, avšak velice lahodnou chutí.

13.5.2022

Jednoduché tipy a triky, jak vykouzlit zdravější jídlo

Chcete jít zdravěji než doposud? Pokud stále zůstáváte pouze u zbožného přání, je to možná tím, že máte obavu z radikálních změn ve stávajícím způsobu stravování. Mnohem jednodušší je proto zařadit zdravější potraviny do jídelníčku postupně. A s tím můžete začít klidně už dnes.

11.5.2022