Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?
Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.
Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí
Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!
Škoda každého nevyužitého lístku. Jak zpracovat čerstvé bylinky?
Vůni čerstvých bylinek miluje každý. Ale u některých druhů se sklizně dočkáme jen v několika týdnech. To platí zejména pro bylinky pěstované na zahrádce. Co vše můžeme z čerstvých bylinek připravit, abychom o ně nepřišli? Přinášíme tipy na zpracování bylin.
Čerstvé či sušené ovoce nepatří jen do jogurtu. Vyrobte lahodné domácí víno
Šípky, bezinky ale i jakékoliv ovoce může být základem osvěžujícího domácího vína. Jeho výroba je poměrně snadná, jakmile si osvojíte základní recept, budete mít vyhráno. Se základním receptem se otevírá nespočet kombinací a variací domácího vína.
Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením
Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.