Magazín o jídle a zdravém životním stylu
10 (nejen) zdravotních důvodů, proč jíst červenou řepu
Červená řepa patří mezi oblíbenou kořenovou zeleninu. Nejenže je pro svou charakteristickou červenou barvu prakticky nepřehlédnutelná a skvěle chutná, ale zároveň je doslova nadupaná cennými mikroživinami. V jídelníčku by proto tento rubínový zázrak rozhodně neměl chybět.
Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby
Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.
Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě
Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
Zapomněli jste je koupit? Nahradit v receptu vejce není složité
Dostali jste chuť na čerstvou bábovku, nadýchané koláčky nebo rychlé zapečené těstoviny? Pak se bez vajec pravděpodobně neobejdete. Anebo ano? Pokud jsou právě vejce tou ingrediencí, kterou ve spíži aktuálně zoufale postrádáte, můžete použít některou z alternativních přísad. Ty ostatně oceníte i tehdy, pokud máte na vejce alergii.
Jak se zbavit akné: Zatočte s pupínky změnou jídelníčku
Nevzhledné pupínky v oblasti obličeje i na jiných částech těla dokážou pořádně potrápit. A zdaleka se nejedná o problém, se kterým se potýkají pouze teenegaři. Akné totiž nezřídka přetrvává i v dospělosti. Kromě důkladné péče o pleť a používání šetrných přípravků dokáže krásnější a čistší pokožku vykouzlit i správně sestavený jídelníček.