Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Čím při vaření a pečení nahradit máslo? Známe levnější i zdravější alternativy
Tradiční česká rodinka a oblíbené pokrmy naší kuchyně. Kdybychom si představili týden s teplým obědem a teplou večeří, k tomu pár pečených dezertů, budeme na spotřebě několika kostek másla. K tomu je třeba přičíst i spotřebu sádla a oleje. Jak při vaření a pečení nahradit máslo? Jsou zdravější nebo levnější varianty?
Procházka přírodou a bohatství v košíku. Co vše můžete připravit ze šípků?
Rostou všude kolem lesních cest a jsou studnicí zdraví. Bolavý sběr se vám vyplatí. Ukážeme vám, jak připravit šípkové dobroty nabité vitamíny a posílit imunitu, představíme recepty na šípkové víno a likér. Jednoduchá je příprava šípkového oleje pro krásnou pleť. Vypravte se na podzim na sběr šípků.
10 (nejen) zdravotních důvodů, proč jíst červenou řepu
Červená řepa patří mezi oblíbenou kořenovou zeleninu. Nejenže je pro svou charakteristickou červenou barvu prakticky nepřehlédnutelná a skvěle chutná, ale zároveň je doslova nadupaná cennými mikroživinami. V jídelníčku by proto tento rubínový zázrak rozhodně neměl chybět.
Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby
Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.
Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě
Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.