Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.

10.11.2022

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

9.11.2022

Tipy a triky na rychlý úklid kuchyně

Nezáleží na tom, jak velikou kuchyni máte, ale jistě dáte za pravdu, že ze všech místností vyžaduje vůbec největší pozornost. Zjednodušte si pravidelný úklid kuchyně, ušetříte nejenom vynaložené úsilí, ale také svůj drahocenný čas.

8.11.2022

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

7.11.2022

Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek

V regálech běžných obchodů na ni natrefíte jen zřídka, ale v prodejnách zdravé výživy si již vybojovala stálé místo. O exotické quinoy před lety ještě většina z nás nikdy neslyšela, v současnosti se ale těší i v Evropě obrovskému zájmu. Čím si to zasloužila, a jak si s ní v kuchyni poradit?

4.11.2022