Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Voňavá majoránka: Všestranný kulinářský expert s benefity
Drobná bylinka s pronikavou vůní a lahodnou chutí je oblíbeným zeleným kořením. Jídlo nejenom krásně dochutí a provoní, ale zároveň má úžasný přínos pro lidské zdraví. Užijte si její chuť a zdravotní pozitiva třeba ve formě bylinkového másla nebo voňavého čaje.
Jak efektivně zpracovat staré pečivo, abychom ho nemuseli vyhazovat?
V dnešní době je v boji proti plýtvání potravin stále větší důraz kladen na využívání zbytků a minimalizaci odpadu. Jednou z častých potravin, která končí v odpadcích, je právě pečivo.
10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo
Na první pohled podceňovaní pomocníci. Přesto můžete s bylinkami v kuchyni doslova zazářit. Jídlu propůjčí nový rozměr a vyladí ho k dokonalosti. Seznamte se se základními bylinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Všechny mají příjemnou chuť i aroma, přesto je každá z nich jedinečná.
Černý čaj jako tajná zbraň proti špíně, mastnotě a zápachu
Oblíbený povzbuzující nápoj, ale zároveň také překvapivě účinný pomocník nejenom při běžném úklidu. Vyzkoušejte netradiční způsoby, jak využít černý čaj v domácnosti a proměňte ho v přírodní osvěžovač a efektivní čistič různých druhů povrchů.
Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?
Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.