Vejce Benedikt
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud stejně jako já milujete nedělní rána, kdy nikam nemusíte a konečně si dopřejete vydatnou snídani, zkuste pro změnu něco jiného než palačinky a vsaďte na vejce Benedikt s holandskou omáčkou. Navíc si do něj můžete dát přesně to, co máte rádi.
Reklama
Ingredience
Na holanskou omáčku
Na ztracené vejce
Postup přípravy
1.
Nejdřív si uděláme ztracené vejce. Do hrnce si napustíme vodu, když voda začne vařit, nalijeme jablečný ocet a s pomocí lžíce uděláme ve vodě vír, do jeho středu rozklepneme vejce. Necháme vařit 2-3 minuty. Ještě si lžící pomáháme obalit bílek do žloutku, když se nám začne vzdalovat. Vejce si odložíme do tepla - můžeme je zakrýt a dát blízko teplé plotny.
2.
Teď si do hrnce vyklepneme žloutky, přidáme k nim trochu citrónové šťávy, lžíci vody a společně rozmícháme. Do druhého hrnce si dáme vařit vodu, když se začne vařit, položíme na něj hrnec se žloutky. Žloutky se nám hezky spění a zesvětlají, pak do nich můžeme začít dávat pomalu máslo. Na konec přidáme pepř a sůl.
3.
Na housku nebo chleba si natřeme máslo nebo hořčici, přidáme šunku, sýr nebo uzeného lososa, zeleninu, každý co má rád. Navrch položíme vejce a lehce přelijeme holandskou omáčkou. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | evkabulvasova |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
293.62 kcal |
Protein |
8.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.01 g
0.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.44 g
15.65 g
|
Reklama
Reklama