Domácí langoše

Když míjíte stánky na koupalištích, jistě vás naláká i vůně čerstvých langošů. Křupavé langoše jsou na domácí přípravu velmi snadné. Vyzkoušejte tento recept a máte netradiční pohoštění pro hosty. Určitě si je zamilují více než obvyklé jednohubky.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na hotový langoš

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si kvásek. Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, lžíci mouky a vlažné mléko. Rozšleháme metličkou, aby se ke kvasnicím dostalo co nejvíce vzduchu. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut.
2.
Do větší mísy prosejeme mouku se solí, přidáme vejce a vykynutý kvásek.
3.
Vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň hodinu. Správně vypracované těsto nelepí na prsty.
4.
Po vykynutí rozdělíme na menší bochánky a postupně vytahujeme okraje. Těsto na langoš by mělo mít velmi tenký střed a tlusté okraje. Můžete i postupně vyhazovat na kloubech ruky, na zatnuté pěsti.
5.
Rozehřejeme si olej v pánvičce a smažíme langoš z obou stran. Hotový necháme na ubrousku okapat a připravíme si česnekový nátěr.
6.
Prolisujeme česnek do skleničky, přilijeme olivový olej, přidáme sůl. Promícháme a trochu promačkáme. Silikonovým štětečkem natíráme na langoš. Sypeme strouhaným sýrem a přidáme kečup.

Od: Iva V, 26.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
486.54 kcal
Protein
16.96 g
Sacharidy
z toho cukr
60.30 g
4.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.31 g
4.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama