Langoše s česnekem jako ze stánku
- Přidat foto
-
Reklama
Výborné a křupavé langoše, které vždy chystáme na rodinné akce a setkání s přáteli. Soli v těstě je minimum, můžete si je připravit na slaný i sladký způsob. Nejlépe ale chutnají s česnekovým nátěrem.
Reklama
Ingredience
Nátěr z česneku
Postup přípravy
1.
Do robotu dáme mouku se solí a hnětací metlou necháme promíchávat.
2.
Připravíme kvásek. Vlažné mléko smícháme s 2 lžícemi mouky a lžící cukru. Prošleháme s rozdrobenými kvasnicemi. Necháme na teplém místě alespoň 15 minut.
3.
Vlijeme směs k mouce a přidáme kousek změklého másla. Necháme důkladně propracovat.
4.
Necháme kynout minimálně hodinu. Poté rozdělíme na bochánky s tenkým středem a silnými okraji a necháme znovu kynout.
5.
Smažíme ve velkém množství oleje a potíráme.
6.
Na česnekový nátěr prolisujeme česnek do hlubokého talíře a důkladně jej vidličkou smícháme se solí. Zalijeme vodou a promícháme. Směsí potíráme okraje langošů.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
213.80 kcal |
Protein |
6.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.15 g
2.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.55 g
0.92 g
|
Reklama
Reklama