Langoše s česnekem jako ze stánku

Výborné a křupavé langoše, které vždy chystáme na rodinné akce a setkání s přáteli. Soli v těstě je minimum, můžete si je připravit na slaný i sladký způsob. Nejlépe ale chutnají s česnekovým nátěrem.

Reklama

Ingredience

Nátěr z česneku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotu dáme mouku se solí a hnětací metlou necháme promíchávat.
2.
Připravíme kvásek. Vlažné mléko smícháme s 2 lžícemi mouky a lžící cukru. Prošleháme s rozdrobenými kvasnicemi. Necháme na teplém místě alespoň 15 minut.
3.
Vlijeme směs k mouce a přidáme kousek změklého másla. Necháme důkladně propracovat.
4.
Necháme kynout minimálně hodinu. Poté rozdělíme na bochánky s tenkým středem a silnými okraji a necháme znovu kynout.
5.
Smažíme ve velkém množství oleje a potíráme.
6.
Na česnekový nátěr prolisujeme česnek do hlubokého talíře a důkladně jej vidličkou smícháme se solí. Zalijeme vodou a promícháme. Směsí potíráme okraje langošů.

Od: Ráďa 78, 9.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
213.80 kcal
Protein
6.32 g
Sacharidy
z toho cukr
39.15 g
2.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.55 g
0.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama