Langoše kynuté přes noc
- Přidat foto
-
Reklama
Langoše jsou poměrně časově náročné, musíte myslet na to, že mezi zamícháním těsta a jeho důkladným vymísením je ještě alespoň dvouhodinová doba na nakynutí. Přípravu si značně usnadníte, když langoše rychle zamícháte (cca 5 minut přípravy) a vše dáte do lednice. Nakynou za několik hodin. Pak jen vytáhnete, vytvarujete a za chvíli smažíte. Často si je tímto způsobem připravujeme ráno a večer nás čeká dobrota.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve smícháme droždí s moukou. Následně přidáme cukr a sůl. Důkladně promícháme a propracujeme s mlékem.
2.
Těsto by mělo být mírně lepivé, ale ne příliš.
3.
Dáme pod utěrku do lednice a necháme kynout přes noc nebo přes celý den.
4.
Vytáhneme na pomoučený vál a nejprve vytvarujeme široké placky. Necháme pod utěrkou 15 minut.
5.
Poté vytvarujeme langoše, vytahujeme od středu nebo si pomáháme vyhazováním na kloubech ruky. Střed bude tenký, okraje silnější. Znovu necháme 15 minut.
6.
Následně smažíme z obou stran. Potíráme česnekem rozetřeným v oleji a soli a sypeme sýrem. Ochutit můžeme i kečupem. Dobrá je i sladká varianta se skořicí a zakysanou smetanou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
229.48 kcal |
Protein |
6.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.47 g
3.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.43 g
0.64 g
|
Reklama
Reklama