Bramborové langoše
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové langoše můžete smažit, ale také připravovat bez tuku v troubě. Langoše jsou krásně křupavé.
Reklama
Ingredience
Na langoše
Postup přípravy
1.
Brambory uvařené ve slupce necháme chvíli vychladnout, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemno.
2.
Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek asi 10 minut.
3.
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, nastrouhané brambory, sůl. Těsto propracujeme rukama.
4.
Hotové těsto přikryjeme suchou, čistou utěrkou a necháme zhruba 1 hodinu kynout.
5.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 8 stejných kousků. Vytvarujeme z nich placky tlusté asi 1 cm.
6.
V pánvi si rozehřejeme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
7.
Langoše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme kečupem a můžeme posypat trochou soli.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 20 min příprava 20 min vaření 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
374.80 kcal |
Protein |
16.41 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.55 g
3.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.63 g
7.61 g
|
Reklama
Reklama