Bramborové langoše

Bramborové langoše můžete smažit, ale také připravovat bez tuku v troubě. Langoše jsou krásně křupavé.

Reklama

Ingredience

Na langoše

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvařené ve slupce necháme chvíli vychladnout, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemno.
2.
Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek asi 10 minut.
3.
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, nastrouhané brambory, sůl. Těsto propracujeme rukama.
4.
Hotové těsto přikryjeme suchou, čistou utěrkou a necháme zhruba 1 hodinu kynout.
5.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 8 stejných kousků. Vytvarujeme z nich placky tlusté asi 1 cm.
6.
V pánvi si rozehřejeme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
7.
Langoše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme kečupem a můžeme posypat trochou soli.

Od: Petuler, 8.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min příprava
20 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
374.80 kcal
Protein
16.41 g
Sacharidy
z toho cukr
44.55 g
3.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.63 g
7.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama