Brokolicové nočky s mozzarelou a jogurtovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Lehké, zdravé a zároveň chutné jídlo z brokolice? To se dá říci právě o těchto nočkách, které když jednou ochutnáte, zařadíte je do svého běžného jídelníčku s radostí.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Dip
Lze přidat
Postup přípravy
1.
Brokolici uvařte, zceďte a ihned po zcezení ochlaďte ledovou vodou, aby zachovala svou zelenou barvu.
2.
Do mixéru si přípravte uvařenou brokolici, vejce, tymián,cibuli a mozzarelu. Tyto ingredience rozmixujeme dohladka.
3.
Rozmixovanou směs si přendáme do misky, kam přidáme mouku. Směs s moukou smícháme dohromady. Při použití kukuřičné mouky, bude těsto svou konzistencí lehce připomínat těsto na bramborové knedlíky, za použití hrubé pšeničné bude o trochu řidší.
4.
Předehřejeme si troubu na 180 °C
5.
Připravíme si plech s pečícím papírem a na ten budeme lžící tvarovat menší hrudky - nočky.
6.
Dejte plech do trouby a pečte 12 minut, poté nočky otočte a pečte dalších 15 minut. Nočky by měly být krásně nazlátlé, pokud po této době nejsou, nechte v troubě ještě dalších 5 minut.
7.
V době pečení si připravte dip. V misce si smíchejte řecký jogurt se solí, pepřem, česnekem a chilli. Dle chuti můžete dip dokořenit jakýmkoliv dalším kořením.
8.
Hotové nočky můžete do dipu namáčet nebo dipem zalít místo zálivky.
9.
Doporučení: Pro zjemnění chuti dipu, lze smíchat řecký jogurt s pár lžičkami klasického bílého jogurtu. Dip bude méně nakyslý a řidší. Dip nepodávejte ihned z lednice, ale nechte ho odstát do pokojové teploty.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Nikola |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
618.03 kcal |
Protein |
42.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
64.86 g
11.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.61 g
9.78 g
|
Reklama
Reklama