Brokolicové placky
- Přidat foto
-
Reklama
Brokolice na českém stole se těší čím dál větší oblibě. Její využití je pestré a stává se součástí polévek, příloh, salátů a velmi často zapečených pokrmů. Spousta lidí ji má rádo v syrovém stavu, což je výborná volba. Brokolice jen tak, je nejzdravější a poskytuje řadu vitamínů a pro naše tělo řadu prospěšných látek. Obsahuje velké množství minerálních látek a vlákniny. Tím nejvýznamnějším je obsah vitamínu C, D, E a vitamíny skupiny B. Dále pak karoten, riboflavin, kyselina listová, železo, draslík, selen, vápník a hořčík. Jelikož je brokolice nabitá karotenoidy, pomáhá v prevenci rakoviny plic. Konzumací této zelené zeleniny podporujeme trávení, metabolismus i krvetvorbu. A s tím ruku v ruce zlepšujeme imunitní systém. Brokolici by do svého jídelníčku mohli zařadit lidé, kteří se snaží redukovat svou váhu. Obsahuje okolo 90 % vody a je nízkosacharidová. Tedy pro ty, kteří se stravují tzv. low carb je brokolice ideální volbou.
Co takhle brokolicové placky k dnešnímu obědu? V případě low carb verze je možné místo klasické mouky použít tzv. psyllium.
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 53 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
514.56 kcal |
Protein |
33.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
62.00 g
10.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.11 g
3.52 g
|