Lasagne s cuketou a červenou čočkou
- Přidat foto
-
Reklama
Moje první lasagne, ještě mám na nich co zlepšovat, ale i tak byly dobré.
Reklama
Ingredience
Na bešamel
Postup přípravy
1.
Dáme si vařit čočku. Nejdříve ji propláchneme a poté zalijeme vodou a vaříme kratší dobu než obvykle, postačí 10 minut. Dovaří se s rajčaty a poté dopeče v troubě 😉
2.
Mezitím si nakrájíme cibulku na kostičky a připravíme plátky z cukety. Omyjeme ji, rozpůlíme podélně na dvě části a poté škrabkou naškrábáme tenké plátky.
3.
Cibulku dáme osmahnout.
4.
Až je čočka pro nás hotová, scedíme ji a přihodíme k cibulce.
5.
Teď je čas přidat rajčata, sůl a pepř, oregáno a necháme prohřát. Pokud je směs suchá, můžeme přidat více kečupu, nebo i vodu. Na závěr přimícháme lahůdkové droždí a odstavíme z plamene.
6.
Vymažeme formu máslem a začneme vrstvit.
7.
Položíme plátky lasagní, cuketu a směs čočky. Na to znovu lasagne, cuketu a čočku. Takto uděláme 3 vrstvy a končíme plátky lasagní.
8.
Teď už jen vytvoříme bešamel. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přilijeme ovesné mléko, osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Důkladně promícháme a když začne směs tuhnout, je čas vypnout plamen a zalít lasagne.
9.
Pečeme 30 až 40 minut při teplotě 180°C. (Můžeme přidat plátky sýru cca 10 minut před koncem.)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
578.00 kcal |
Protein |
23.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
84.69 g
6.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.35 g
2.15 g
|
Reklama
Reklama