Pesto z pečených červených paprik
- Přidat foto
-
Reklama
Pesto z pečených červených paprik můžete použít k těstovinám, jako omáčku k masům nebo jen jako pomazánku na pečivo.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Papriky očistěte a rozkrojte na poloviny. Rozložte na plech a dejte péct do trouby na grilovací program, dokud nebude slupka černá (asi 25 minut).
2.
Papriky vyndejte, dejte do misky a přikryjte asi na 15 minut, aby se spařily. Slupka pak půjde snadno sundat.
3.
Mezitím si opražte piniové ořechy.
4.
Z paprik sundejte slupku.
5.
V kuchyňském robotu rozmixujte piniové ořechy a česnek. Poté přidejte oloupanou papriku, opět rozmixujte. Přidejte parmazán, sladkou papriku, opepřete a opět zamixujte. Nakonec přidejte olivový olej a už jen lehce zamixujte.
6.
Skladujte v lednici, kde pesto vydrží několik dní.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 40 min příprava 25 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
258.91 kcal |
Protein |
5.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.88 g
6.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.40 g
3.17 g
|
Reklama
Reklama