Bazalkové pesto
- Přidat foto
-
Reklama
Bazalkové pesto může sloužit jako doplněk mnoha pokrmů, ale chutná výborně smíchané třeba jen s těstovinami. Stačí lžíce pesta, porce těstovin a máte rychlou a dobrou večeři.
Piniové oříšky jsou drahé a nemají je všude, avšak pesto můžete připravit i s jinými oříšky. Zkuste mandle nebo kešu.
Při přípravě pesta je důležité použít pouze otrhané lístky bez stonku. Je to proto, že stonek nemá žádnou chuť a pesto by pak nebylo tak výrazné.
Hotové pesto vydrží v lednici i několik dní, avšak má tendenci tmavnout při styku se vzduchem, proto při skladování zalijte vrstvičkou olivového oleje. Vydrží tak mnohem déle hezky zelené.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do kuchyňského robota nebo mixéru dejte lístky bazalky, česnek, oříšky, parmazán a rozmixujte.
2.
Přilijte olivový olej a v rychlosti promixujte. Nemixujte dlouho, extra panenský olivový olej při delším mixování hořkne.
3.
Pokud by bylo pesto příliš řídké, přidejte parmazán. Pokud příliš tuhé, přidejte olivový olej.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 10 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
276.29 kcal |
Protein |
4.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.62 g
0.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.89 g
4.43 g
|
Reklama
Reklama