Cuketový koláč s ovocem
- Přidat foto
-
Reklama
Cukety. Během léta se s nimi setkáváme tak často, že už nám dochází veškerá inspirace, co si s nimi počít. Od slaných pokrmů na několik způsobů přecházíme k sladkým dobrotám. Už jste vyzkoušeli cuketový koláč? Výhodou této lehčí verze koláče je, že nikdy nebude suchý. Cuketa, která obsahuje hodně vody, náš koláč udělá vláčným a tzv. „mokrým“. A protože se nám nikdy nechce vytahovat váha z horních poliček, jednoduše využijeme hrnky. Takže hrnky do ruky a pusťme se do toho!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozpálíme troubu na cca 160º C a větší plech vymažeme máslem a posypeme polohrubou moukou anebo použijeme klasický pečící papír.
2.
Do větší mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou cuketu. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, než se nám všechny ingredience krásně propojí.
3.
Jakmile máme těsto středně řídké, nalijeme jej na plech a rovnoměrně vyplníme všechny strany.
4.
Pak už jen na těsto klademe naše oblíbené ovoce. Můžeme použít rybíz, ostružiny, maliny, borůvky. Výborný je koláč i s hruškami nebo jablky. Báječná cuketová svačinka k odpolední kávě.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
386.57 kcal |
Protein |
6.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.67 g
21.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.09 g
3.11 g
|
Reklama
Reklama