Tradiční dýňový koláč z USA
- Přidat foto
-
Reklama
Je to tady! Začíná sklizeň dýní a vy možná přemýšlíte, jak tuto zdravou a krásně zbarvenou zeleninu zpracovat. Upečte si americkou klasiku - Dýňový koláč neboli Pumpkin pie. Jeho chuť je velmi specifická, ale určitě si ji oblíbíte. Dobrou chuť.
Reklama
Ingredience
Těsto
Náplň
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Těsto: Smíchejte všechny sypké suroviny - tedy mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte nastrouhané studené máslo a obě vejce. Na pomoučněném válu vypracujte rukama těsto. Mělo by mít podobnou konzistenci jako křehké těsto nebo těsto na linecké. Poté jej zabalte do fólie a nechte jej hodinu odpočinout v lednici.
2.
Náplň: Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabte z ní semínka a pak ji uvařte. Uvařenou dýni rozmačkejte a nechte zchladnout. Poté k dýňovému pyré přidejte javorový sirup a krémový sýr a vše dobře promíchejte. Do směsi rozklepněte také vajíčko a vše vyšlehejte do požadované konzistence. Ideální je něco mezi krémem a přesnídávkou. Ani tuhá náplň, ani příliš tekutá.
3.
Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Přeneste do ní odpočinuté těsto a natvarujte jej do formy. Těsto by mělo mít vyšší okraje, aby náplň nevytekla. Doprostřed koláče nalijte dýňovou náplň a rovnoměrně rozetřete. Koláč pečte na 180 °C po dobu 45 minut. Průběžně kontrolujte. Až koláč vytáhnete z trouby, můžete jej ještě ozdobit pekanovými ořechy.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 9 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
426.24 kcal |
Protein |
8.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.65 g
19.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.61 g
11.64 g
|
Reklama
Reklama