Ořechová buchta s kondenzovaným mlékem ala falešný medovník
- Přidat foto
-
Reklama
Milujete chuť medovníku, avšak v pečení si stále tolik nevěříte? Anebo jen máte doma přebytek vlašských ořechů a nevíte co s nimi? Jestliže jste si alespoň jednou odpověděli ano, recept na ořechovou buchtu s kondenzovaným mlékem je pro vás jako stvořený.
Chuť této buchty se velice podobá medovníku, avšak příprava je opravdu jednoduchá, rychlá a těsto se připravuje podobně jako na bábovku. Proto jej zvládne připravit i úplný začátečník.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do malého hrnce si připravíme vodu, kterou přivedeme k varu. Do ní dáme uzavřenou plechovku s kondenzovaným mlékem, jenž vaříme zhruba 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Pozor! Do hrnce je nutno dolévat vodu, jenž se odpařuje. Po uvedené době kondenzované mléko vyjmeme z vroucí vody a necháme vychladnout.
2.
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do pěny. Poté postupně přidáme uvařené a vychladlé kondenzované mléko, jenž vařením krásně zkaramelizovalo. Nyní přichází na řadu poslední tekutá surovina - olej.
3.
Do tekuté směsi začneme přidávat sypké suroviny - mouku smíchanou s práškem do pečiva a namleté vlašské ořechy. Vše společně důkladně promícháme.
4.
Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Než připravenou buchtu vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, můžeme ji posypat namletými oříšky. Buchtu pečeme zhruba 20 minut. Po vytažení buchty z trouby vyzkoušíme špejlí, zda je uvnitř upečená.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod 50 min vaření 3 hod 20 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
434.13 kcal |
Protein |
9.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.67 g
32.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.08 g
4.74 g
|
Reklama
Reklama