Medovníkové kuličky
- Přidat foto
-
Reklama
Kuličky jsme poprvé zkusili na Vánoce, ale jsou výborné a vyhrávají soutěž v oblíbenosti nad vanilkovými rohlíčky. Určitě si je budeme připravovat i během roku. Na přípravu můžete použít karamelové salko nebo nechat zkaramelizovat klasické salko. Je světlejší a jemnější.
Reklama
Ingredience
Perníkové těsto
Krém
Na obalení
Postup přípravy
1.
Do tlakového hrnce dáme vodu, plechovku salka a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, uzavřeme hrnec a vaříme na nízkou teplotu 1 hodinu (můžete vařit rovnou pod poklicí, ale pokud není tlakový hrnec elektronický, špatně se odhadne moment varu a hůř se odpočítá celkový čas).
2.
Do změklého másla zamícháme med, perníkové koření, cukr a vejce. Prošleháme. Promícháme s moukou smíchanou s jedlou sodou.
3.
Rozválíme na několik placek a dáme péct do trouby na 200 °C na 6 až 10 minut. Hotové placky necháme vychladnout. Mezitím nameleme ořechy. Vytáhneme salko a necháme vychladnout. Pozor, neotevírejte, dokud není salko vychladlé.
4.
Placky nameleme na mixéru najemno. 50 g směsi smícháme s ořechy a necháme na obalení.
5.
Do změklého másla vmícháme salko a namletou směs. Na chvíli dáme do lednice.
6.
Tvarujeme kuličky, můžete je naplnit mandlí. Kuličky obalíme ve směsi těsta a ořechů. Dáme do košíčků nebo skládáme na misku.
7.
Směs na obalení zčásti zůstává, pokud se rozhodnete dělat větší kuličky, volte poloviční dávku. Na malé kuličky vychází akorát.
8.
Hotové kuličky skladujte v chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 100 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
71.77 kcal |
Protein |
1.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.79 g
5.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.62 g
2.06 g
|
Reklama
Reklama