Housky z žitné a špaldové mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Kváskové housky dají trošku zabrat, ale připravují se ve velkém množství, kdy část může putovat do mrazáku a být k dispozici na snídaně po celý týden.
Reklama
Ingredience
Těsto
Postup přípravy
1.
Večer smícháme kvásek s žitnou moukou a vodou. Necháme na teplém místě přes noc.
2.
Ráno odebereme lžíci kvásku na další použití a připravíme těsto.
3.
Do rozkvasu přidáme mouky, sůl, cukr, kmín a semínka. Začneme opatrně míchat a přiléváme vodu. Vody spíše méně. Těsto bude hodně hutné a lepivé.
4.
Necháme kynout asi 6 hodin. Poté hodně podsypeme vál žitnou moukou a chystáme si hromádky do dlaně.
5.
Skládáme na plech s pečícím a papírem a necháme znovu vykynout. Těsto vám nesmí udělat na plechu placky (dali jste mnoho vody). Hezky vykyne na kopeček.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C na spodní ohřev.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
83.65 kcal |
Protein |
1.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.09 g
1.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.04 g
0.09 g
|
Reklama
Reklama