Housky z žitné a špaldové mouky

Kváskové housky dají trošku zabrat, ale připravují se ve velkém množství, kdy část může putovat do mrazáku a být k dispozici na snídaně po celý týden.

Reklama

Ingredience

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Večer smícháme kvásek s žitnou moukou a vodou. Necháme na teplém místě přes noc.
2.
Ráno odebereme lžíci kvásku na další použití a připravíme těsto.
3.
Do rozkvasu přidáme mouky, sůl, cukr, kmín a semínka. Začneme opatrně míchat a přiléváme vodu. Vody spíše méně. Těsto bude hodně hutné a lepivé.
4.
Necháme kynout asi 6 hodin. Poté hodně podsypeme vál žitnou moukou a chystáme si hromádky do dlaně.
5.
Skládáme na plech s pečícím a papírem a necháme znovu vykynout. Těsto vám nesmí udělat na plechu placky (dali jste mnoho vody). Hezky vykyne na kopeček.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C na spodní ohřev.

Od: Ráďa 78, 27.4.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
24 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
83.65 kcal
Protein
1.96 g
Sacharidy
z toho cukr
16.09 g
1.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.04 g
0.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama