Salámové bulky

Jednoduché, rychlé pečivo s kousky salámu nebo uzeniny. Na křupavou bulku stačí dát už jen máslo, doplnit o zeleninu a máte skvělou rychlou večeři nebo svačinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotové mísy vsypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něho droždí. Důlek zalijeme vlažnou vodou a chvíli necháme vzejít kvásek.
2.
Poté přidáme sůl, 2 lžíce rozpuštěného sádla, zapneme robota a uhněteme těsto.
3.
Před dokončením těsta přisypeme na drobné kostičky nakrájený salám a vmícháme do těsta.
4.
Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí si rozdělíme na díly o gramáži 80-90 g. Z dílů vytvarujeme požadované tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
5.
Po vykynutí potřeme zbytkem rozpuštěného sádla, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů 20-30 minut.

Od: Petuler, 28.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min příprava
30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
186.15 kcal
Protein
5.60 g
Sacharidy
z toho cukr
24.27 g
0.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.10 g
2.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama