Krupková polévka s vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Krupková polévka s vejcem je doplněná o kořenovou zeleninu. Polévka může posloužit jako hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ječmenné kroupy střední propláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme do změknutí zhruba 30 minut. Poté scedíme a propláchneme.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený česnek a společně orestujeme.
3.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno. Přidáme do hrnce. Společně opékáme.
4.
Zalijeme vývarem a vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory společně s uvařenými krupkami. Přivedeme k varu.
5.
Do hrníčku si rozklepneme vejce, rozkvedláme a vlijeme do vařící polévky. Necháme chvíli provařit dokud se vejce nesrazí.
6.
Dochutíme solí, pepřem a nasekaným libečkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
448.10 kcal |
Protein |
20.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.24 g
7.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.69 g
1.63 g
|
Reklama
Reklama