Zeleninová pomazánka s tuňákem
- Přidat foto
-
Reklama
Pomazánka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí a výborně se hodí na svačinu nebo jako základ na chuťovky. Tuňák v ní není příliš výrazný, pomazánka chutná i dětem. Pečivo s pomazánkou doplňte o kyselou okurku.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Zeleninovou směs dáme do vody rozvařit. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme pod poklicí do změknutí mrkve. Vodu vylijeme, necháme vychladnout a krátce rozšleháme tyčovým mixérem. Struktura by měla zůstat hrubá.
2.
Pastu promícháme se změklým máslem nebo s margarínem. S margarínem je pomazánka víc nadýchaná.
3.
Vařechou vmícháme tuňáka a na drobné kousky nakrájenou cibulku. Ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
209.12 kcal |
Protein |
5.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.29 g
1.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.73 g
7.55 g
|
Reklama
Reklama