Pistáciový dort s mascarpone krémem

Tento dort je skvělou volbou pro všechny milovníky pistácií a krémových dezertů. V tomto receptu se setkají dvě vynikající ingredience - pistácie a mascarpone sýr - a vytvoří spolu dokonalou chuťovou kombinaci.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kulatou formu na dort si vyložíme papírem na pečení.
2.
V kuchyňském robotu si promixujeme najemno nasekaných 125g pistácií, 75g čokolády a polovinu cukru.
3.
Přesypeme do mísy, přidáme máslo, vejce, mouku, kypřicí prášek, mléko, špetku soli a zbytek cukru.
4.
Rychle prošleháme a těsto vlijeme do dortové formy.
5.
Pečeme 35-45 minut na 170°C. Necháme vychladnout a potom napříč rozřízneme.
6.
Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým a moučkovým cukrem. Poté do něj opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem.
7.
Dort promažeme polovinou krému, přiklopíme a zbylým krémem natřeme vršek a boky.
8.
Boky nakonec posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi a vršek dortu ozdobíme libovolným ovocem.

Od: Zuzana, 15.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
45 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
643.38 kcal
Protein
9.10 g
Sacharidy
z toho cukr
55.55 g
41.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.05 g
24.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama