Cibulové chutney s datlemi

Tento druh chutney je oblíbeným doplňkem k mnoha pokrmům, jako jsou masová jídla, sýry, sendviče nebo grilovaná zelenina. Díky své sladkokyselé chuti a výraznému aroma může cibulové chutney pokrmům dodat zajímavou a lahodnou dimenzi. Toto je navíc obohacené o sladkou chuť datlí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Datle nakrájíme na malé kousíčky.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme dvě polévkové lžíce olivového oleje a cibuli začneme dusit pod pokličkou. Občas pořádně promícháme. Přidáme nakrájené datle.
3.
Po 20-30 minutách by cibule měla krásně zesklovatět, přidáme cukr, 50 ml červeného vinného octa a polévkovou lžíci balsamica.
4.
Pořádně promícháme, aby se cukr rozpustil. Přřidáme sůl a pepř.
5.
Vaříme dalších 5-10 minut, aby se šťáva zredukovala a konzistencí připomínala sirup.
6.
Necháme vychladnout a uchováváme v lednici v dobře uzavřené sklenici.

Od: Zuzana, 2.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
506.00 kcal
Protein
6.19 g
Sacharidy
z toho cukr
108.34 g
66.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.72 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama