Cibulové chutney s datlemi
- Přidat foto
-
Reklama
Tento druh chutney je oblíbeným doplňkem k mnoha pokrmům, jako jsou masová jídla, sýry, sendviče nebo grilovaná zelenina. Díky své sladkokyselé chuti a výraznému aroma může cibulové chutney pokrmům dodat zajímavou a lahodnou dimenzi. Toto je navíc obohacené o sladkou chuť datlí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Datle nakrájíme na malé kousíčky.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme dvě polévkové lžíce olivového oleje a cibuli začneme dusit pod pokličkou. Občas pořádně promícháme. Přidáme nakrájené datle.
3.
Po 20-30 minutách by cibule měla krásně zesklovatět, přidáme cukr, 50 ml červeného vinného octa a polévkovou lžíci balsamica.
4.
Pořádně promícháme, aby se cukr rozpustil. Přřidáme sůl a pepř.
5.
Vaříme dalších 5-10 minut, aby se šťáva zredukovala a konzistencí připomínala sirup.
6.
Necháme vychladnout a uchováváme v lednici v dobře uzavřené sklenici.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
506.00 kcal |
Protein |
6.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
108.34 g
66.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.72 g
0.02 g
|
Reklama
Reklama