Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi

Kuřecí vývar je známý svým povzbuzujícím účinkem a úžasnou schopností zahřát tělo i duši. Tento recept je nejen chutný, ale také výživný a skvělý pro různé příležitosti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu si předehřejeme na 230 °C a připravíme si plech. Mezitím si oloupeme zeleninu, ale nekrájíme ji. Slupky nevyhazujeme, ponecháme je stranou na pracovní ploše.
2.
Až bude trouba předehřátá, vložíme na plech kuřecí skelet, zeleninu a pečeme 20–25 minut na 230 °C. Jakmile budou suroviny zapečené a získají zlatavou barvu, přemístíme je do většího hrnce.
3.
Přidáme k nim slupky ze zeleniny a zalijeme studenou vodou. Do hrnce dále vložíme nové koření, bobkový list, libeček, sůl a pepř a vše zvolna vaříme 1,5–2 hodiny na mírném plameni. V průběhu vaření z povrchu vývaru sbíráme pěnu, aby zůstal čirý.
4.
Mezitím si uvaříme nudle dle pokynů na obalu.
5.
Po uplynutí uvedeného času vývar přecedíme přes plátno nebo jemné sítko. Ze skeletu obereme zbylé maso a přidáme ho do scezeného vývaru.
6.
Zeleninu, která se ve vývaru vařila, nakrájíme na malé kostičky a také přidáme do vývaru.
7.
Do hlubokého talíře dáme nudle, přilijte vývar a nakonec jej posypeme petrželovou natí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
118.74 kcal
Protein
4.81 g
Sacharidy
z toho cukr
20.66 g
5.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.89 g
0.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama