Řecká kuřecí polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Tato polévka je velmi sytá a hustá a určitě stačí jako samostatné jídlo i velkým jedlíkům. Suroviny máte vždy doma a zužitkujete i zbytky, se kterými si občas nevíme rady. Těmi jsou kuřecí skelety. Často si koupíte kuře a naporcujete ho na stehna, prsa a případně křídla. Zbyde vám ale skelet, pro který je jen jeden způsob zpracování, a tím je vývar. Do polévky oberete ze skeletu i potřebné množství masa. Citron pak polévce dodá zajímavou nakyslou tečku, která není pro středoevropské polévku obvyklá. Pokud chcete chuť polévky dovést k dokonalosti, použijte na konci lžičku miso pasty, která skvěle propojí všechny chutě. Jedná se o fermentovanou pastu z ječmene a seženete ji v asijských potravinách.
Reklama
Ingredience
Volitelně
Postup přípravy
1.
Nejdříve si udělejte vývar. Ve dvou litrech vody 1,5 – 2 hodiny nechte pomalu vařit kuřecí skelety. Vodu dostatečně osolte, dosolovat hotový vývar a maso je již téměř nemožné.
2.
Po uvaření si nechte vývar v hrnci a oberte ze skeletů maso, to si prozatím odložte stranou.
3.
Na olivovém oleji si do zlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Použijte asi 3 lžíce oleje. Potom na orestovanou cibulku nasypte neuvařenou rýži a promíchejte. Poté zalijte připraveným vývarem a vařte asi 20 minut na mírném plamenu, dokud nebude rýže hotová.
4.
Rýže při vaření do polévky dodá poměrně dost škrobu, pokud s tím máte problém, tak můžete do polévky dát již uvařenou a propláchnutou rýži. Snížíte tím i energetickou hodnotu jinak dietního pokrmu.
5.
Až bude rýže hotová, vmíchejte do ní vejce a metlou rozšlehejte. Pak přidejte maso a šťávu i kůru z jednoho citronu. Nakonec vmíchejte miso pastu a ještě vše nechte projít varem. Servírujte s bylinkou a strouhanou kůrou z citronu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod 20 min vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
173.00 kcal |
Protein |
9.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.71 g
3.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.51 g
0.77 g
|
Reklama
Reklama