Kuřecí polévka s černou čočkou
- Přidat foto
-
Reklama
Černá čočka má výbornou chuť. Kdo si příliš nerozumí s tradiční čočkou ať černou určitě vyzkouší. Velmi příjemně ho překvapí. Do polévky s černou čočkou patří mnohem více kuřecího masa než do běžného vývaru, proto má tak vynikající chuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí kousky omyjeme a dáme do hrnce spolu s očištěnou mrkví a petrželí. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, přidáme. Přisypeme 1 lžičku soli a ostatní koření. Vaříme asi 1 hodinu.
2.
Černou čočku dáme vařit zvlášť. Pórek nakrájíme.
3.
Uvařený vývar scedíme. Obereme kuřecí maso z kostí a nakrájíme na menší kousky. Na menší kousky nakrájíme i mrkev a petržel. Maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
4.
Přidáme čočku a nakrájený pórek a společně vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
229.26 kcal |
Protein |
15.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.41 g
5.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.11 g
2.05 g
|
Reklama
Reklama