Klíčové slovo „avokádo“
Nejtučnější ovoce snižuje tuk. Jak zařadit avokádo do jídelníčku
Avokádo má krémovou konzistenci a dá se využít ve studené i teplé kuchyni. Je superpotravinou, snižuje cholesterol, mírní chutě na sladkosti a přispívá ke zmírnění depresí. Dejte si oblíbené ovoce špičkových sportovců. Naučíme vás jej vybrat i připravit.
Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý
Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.
Avokádo: Poznejte, kdy je v dokonalé kondici a zabraňte zhnědnutí
Sníst celé nebo zbytek vyhodit? Ne vždy se v receptu používá celé avokádo. Ale co se zbývající částí, která po nakrojení velice brzy zhnědne? Prozradíme, jak se dá zhnědnutí avokáda oddálit, a jak prodloužit jeho životnost.
Svaly i mozek hořčík milují. Dopřejte jim ho, stačí správně jíst
Co spojuje hořkou čokoládu, ořechy a banány? Kromě skvělé chuti jsou bohatým zdrojem hořčíku. Ale nejenom ony. Které potraviny bychom měli do jídelníčku zahrnout, aby v něm bylo dostatečné množství hořčíku? A proč je tento minerál vlastně důležitý?
Proti zánětům lze bojovat i jídlem. Které potraviny zařadit do jídelníčku?
Ačkoliv je zánět v mnoha případech prospěšný, protože přispívá k vypořádání se s infekcí a urychluje uzdravení po zranění, zejména chronický zánět v těle má spíše negativní dopady. Zklidnit tyto nežádoucí zánětlivé procesy dokážou i některé druhy potravin. Které z nich to jsou?