Vaření
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?
Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.
Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku
V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.
Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří
Svěží zelené lístečky lákají k zakousnutí. Bazalku je navíc možné pěstovat po celý rok, stačí rostlince najít vhodné místečko třeba doma za oknem. Poté můžete využít její potenciál na maximum. Co chutného se z ní dá připravit, a jak si ji nasušit do zásoby?
Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý
Dokonce i obyčejný ocet můžete pozvednout na vyšší úroveň a vyčarovat z něj opravdovou delikatesu. Poté s ním skvěle dochutíte třeba oblíbený zeleninový salát. A jestliže pro něj najdete krásnou sklenici nebo láhev, rázem ho proměníte v originální dárek pro své blízké.
Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou
Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.