Vaření
Sójové maso: Klame názvem, překvapuje chutí. Jak správně sójové maso připravit?
Pro odlehčení jídelníčku vyzkoušejte pokrmy ze sójového masa. Pokud se jej naučíte správně připravovat, brzy vám zachutná. Stačí jednoduchá marináda a vykouzlíte zdravé pokrmy s vysokým obsahem bílkovin za pár drobných. Poradíme s přípravou sóji i těm, kteří se sójovým masem teprve začínají.
Chutné, zdravé, lehké. Pomazánky ke snídani, svačině i večeři
Pomazánky jsou příjemným doplněním jídelníčku a dá se vymyslet tisíc i více variant. Určitě neplatí, že jsou tučné a že musí obsahovat máslo, aby měly správnou konzistenci. Ukážeme vám pomazánky, které jsou lehké a zdravé. Jsou výbornou večeří i při redukční dietě.
Podzimní dýňové recepty: Pochutnat si na nich můžete na sladko i na slano
Dýně je úžasná potravina sytě žluté barvy, která se hodí nejen na Halloween jako ozdoba, ale také jako skvělé jídlo, které nejen chutná, ale také dobře vypadá.
Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji
Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.
Co s přemírou jablek? Vyzkoušejte skvělé recepty na sladké i slané pokrmy
Máte velkou úrodu jablek? Co s nimi? Poradíme vám pár tipů a receptů, jak je zpracovat. Můžete si vyrobit skvělé nápoje, koláče i slaná jídla.