Vaření
Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě
Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
Nepečené dorty jsou rychlé a skvělé. Pusťte se do nich
Co by to byla za oslava bez chutného dortu? Jak si ale poradit v případě, kdy není po ruce trouba nebo když spěcháte? I tak vykouzlíte výborný dort. Možná lepší než ten z trouby. Pusťte se do dortů bez pečení.
Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi
Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.
Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání
Plné skládky, vysoká inflace, lítost nad vyhozeným jídlem, šetření surovinových zdrojů. Důvody, proč zastavit plýtvání jídlem jsou různé. Přinášíme zajímavé tipy, jak spotřebovat zbytky v kuchyni a uvařit jídlo druháka. A někdy bude lepší než to první.
Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?
Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.