Vaření

Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí

Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!

3.9.2022

Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením

Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.

Křupavá granola: Ideální snídaně i chutná svačinka na cesty

Granola je sladkou a chutnou cereální snídaní, která potěší mlsný jazýček dětí i dospělých. Kromě toho skvěle zasytí, je nutričně bohatá a můžete si ji snadno připravit do zásoby. Pro své vlastnosti se perfektně hodí také jako vydatná svačinka, kterou lze přibalit s sebou kamkoliv na cesty či na výlet.

28.8.2022

Uvařit pivo doma není složité. Troufáte si na domácí výrobu piva?

Nezdálo se to pravděpodobné, a přesto se to stalo. Lidé si začali doma péct chleba. Už jen krůček zbývá k tomu, abychom se pustili i do výroby tekutého chleba. Je vaření piva doma složité? Jsou ingredience dostupné? Ukážeme vám, jak na to.

4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni

Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.

16.8.2022