Vaření

Kam za netradičními kulinářskými zážitky? Stačí si natrhat černý bez

Černého bezu si velice považovaly již naše babičky. A dobře věděly proč. Nejenže je skvělým pomocníkem při různorodých zdravotních obtížích, ale v kuchyni lze doslova čarovat s jeho voňavými květy a plody. Výsledky jsou mnohdy vskutku famózní. Pokud při vaření rádi experimentujete, černý bez si snadno zamilujete.

25.4.2022

Vše pro vaření najdete na balkóně

I malá plocha se dá účelně využít, když objevíte důmyslné systémy truhlíků a květináčů pro balkónové pěstování. Poradíme vám, čím balkón osázet, abyste se mohli těšit z ovoce, zeleniny i čerstvých bylinek.

Vaření v mikrovlnce, recept na večeři do 10 minut

Některými zatracovaná, jinými milovaná. Ať už jste na kterémkoliv břehu, nelze popřít, že je mikrovlnka běžnou součástí našich životů. A po tom, co byly několikrát vyvráceny mýty o vyzařování škodlivých vln, pojďme se podívat, jak mikrovlnka pomůže při vaření.

Sezóna medvědího česneku klepe na dveře! Otevřete mu?

V březnu a dubnu míří do lesů mnoho lidí nejenom proto, aby se pokochali probouzející se přírodou, ale také kvůli tomu, aby si natrhali náruč čerstvých zelených listů medvědího česneku. S ním se dá totiž v kuchyni doslova kouzlit. Skvěle chutná, oživí rozličné druhy jídel, a navíc se pyšní i léčivými vlastnostmi.

25.3.2022

Sýry na talíři: Není jen eidam a taveňák

Sýry patří k nejoblíbenějším mléčným výrobkům a mnozí si bez nich svůj jídelníček už ani nedovedou představit. Svět sýrů zahrnuje velké množství rozličných druhů, které se od sebe odlišují nejenom chutí, ale i charakteristickou vůní, konzistencí a technologií výroby. Vyznat se v sýrech je však poněkud zapeklitý oříšek. Pojďme si představit některé z oblíbených druhů.

9.3.2022