Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Zjistěte jak si jednoduše ověřit čerstvost vajec a při jaké míře je jejich konzumace zdravá a kdy už škodí
Snídáte rádi vaječnou omeletu, hemenex nebo jiné vaječné pochoutky? Zjistěte, zda svému tělu prospíváte či naopak a ověřte si čerstvost vašich kupovaných vajec rychle a snadno.
Jak přirozeně zvýšit příjem vitamínu D?
Když se řekne vitamín, každý ví, o čem je řeč. A sice mluvíme o specifických mikro-živinách, které jsou účinné ve velmi malých množstvích, ovšem jejich příjem je nutný k dobrému zdraví, dokonce i k našemu přežití.
Sezóna dýní je v plném proudu
Máme zde opět období dýní. Určitě se nebudeme bavit o tom, že si dýni můžete vydlabat na Halloween a vložit si do ní svíčku, ale povíme si něco o prospěšnosti dýně pro naše tělo a jak jí obohatit jídelníček.
Lipie sladká - aztécký cukr
Přírodní sladidla se v současnosti hojně prodávají či jsou přímo pěstovány na zahradě, a to především stévie sladká. Ale už jste slyšeli o lipii sladké? Toto sladidlo je ještě sladší než výše zmiňovaná stévie, avšak i přesto je vhodná pro osoby, kterým byl diagnostikován diabetes.
Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky
Rostou vám na zahrádce cukety jak z vody? Pak se radujte. Cukety se dají v kuchyni zpracovat na velkou spoustu způsobů a díky jejich jemné chuti (chuťové neutralitě), jsou vhodné pro přidání do různých jídel. Při pečení bábovky ji dodají vláčnost a nadýchanost, servírovat je můžete i jako přílohu, nebo podávat s masem, fantazii se meze nekladou.