Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Lipie sladká - aztécký cukr
Přírodní sladidla se v současnosti hojně prodávají či jsou přímo pěstovány na zahradě, a to především stévie sladká. Ale už jste slyšeli o lipii sladké? Toto sladidlo je ještě sladší než výše zmiňovaná stévie, avšak i přesto je vhodná pro osoby, kterým byl diagnostikován diabetes.
Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky
Rostou vám na zahrádce cukety jak z vody? Pak se radujte. Cukety se dají v kuchyni zpracovat na velkou spoustu způsobů a díky jejich jemné chuti (chuťové neutralitě), jsou vhodné pro přidání do různých jídel. Při pečení bábovky ji dodají vláčnost a nadýchanost, servírovat je můžete i jako přílohu, nebo podávat s masem, fantazii se meze nekladou.
Junk food: 6 Potravin, které byste měli vynechat z vašeho jídelníčku
Staré pořekadlo zní „jsme to, co jíme“ a dle toho bychom si měli sestavovat i naše jídelníčky, ale víte, kterým potravinám se při konzumaci raději vyhnout? Junk food neboli nezdravé potraviny jsou výrobky nízké kvality, bohaté na konzervační látky, barviva a chemikálie. Mají vysoký obsah tuku a cukru. Patří zde jídlo z rychlého občerstvení, připravené sladké svačinky, perlivé nápoje, sladkosti a uzeniny.
Zbavte se octomilek jednou provždy
Drobné černé mušky jsou nevítaným hostem nejedné české domácnosti. Většinou se stahují okolo přezrálého ovoce, někdy se jim proto také říká banánové mušky. Jsou sice oproti běžným mouchám mnohem menší, umí však být nesmírně obtížné. Z tohoto důvodu se nyní podíváme na to, jak se jich nejefektivněji zbavit.
Koření – nejvyužívanější druhy v rostlinném stravování
Že je koření základ kuchyně, je nepochybně známý fakt, ale znáte třeba lahůdkové droždí, nebo tamari? Lidé, kteří se stravují pouze nebo převážně rostlinnou stravou, museli zabrousit do tajů koření hlouběji než ostatní. Je to z toho důvodu, že se z etického nebo ekologického důvodu rozhodli stravovat soucitně, ale chutě jim zůstali stejné. Ale proč se vzdávat chutí, když se dá přesvědčení skloubit s dobře ochuceným jídlem právě díky rozmanitosti koření.