Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Jednoduché triky, které prodlouží trvanlivost potravin
Vadí vám plýtvání potravinami a je vám líto, že občas mnohé z nich nestačíte zavčas zkonzumovat a musíte je nakonec vyhodit? Pak vyzkoušejte některý z jednoduchých způsobů, jak jejich trvanlivost prodloužit. Bude tak mnohem větší šance, že je zvládnete zpracovat ještě před tím, než se zbytečně zkazí.
Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!
Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?
Léčivý šťovík v kuchyni: Potěší osvěžující kyselou chutí
Se šťovíkem se při procházkách českou krajinou setkal snad každý. Roste totiž skoro všude, obzvláště pak v místech, kde není nouze o dostatek vláhy. Přesto by ale byla veliká škoda považovat ho za obyčejný plevel. Nejenže ukrývá celou řadu cenných látek a může se pochlubit léčivými vlastnostmi, ale navíc ho lze v kuchyni využít jako netradiční a velice chutnou zeleninu.
Pestrý svět červeného koření. Jaké jsou druhy mletých paprik?
Mletá paprika patří mezi vůbec nejžádanější a nepoužívanější koření. Je neodmyslitelnou součástí celé škály pokrmů včetně některých tradičních českých jídel. Mletou papriku ale nelze házet do jednoho pytle. Existuje mnoho variant, které se od sebe odlišují barevným odstínem, chuťovými vlastnostmi i způsobem použití.
Vláknina: Balzám pro střeva a pomocník při hubnutí
Nezapomeňte do svého jídelníčku zahrnout dostatek vlákniny. Nejenže má pozitivní vliv na lidské zdraví a udržuje v dobré kondici střevní trakt, ale zároveň pomůže zhubnout přebytečné kilogramy.