Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Odborníci mění názor. Jezte vejce, jsou zdravá

Ti, kdo mají vysoký cholesterol, měli by ze stravy vyřadit vejce. Jedná se o nezdravou potravinu. Toto doporučení se během let změnilo a odborníci dnes vejce doporučují jako součást zdravé stravy i při redukčních dietách. Jezte vejce každý den.

Podívejte se na dno historie zlatavého moku

Slunce ve sklenici, tekutý chléb, součást bohatství českého národa. Ano, pivo. Pivo má zajímavou historii, prapředci piva se pili už před 6 tisíci lety. Znáte historii piva a víte, jak se piva rozdělují?

Hračky z ledničky. Co vše můžete doma vyrobit ze základních surovin?

Za oknem deštivo a vy přemýšlíte, jak zabavit děti. Můžete zkusit domácí výrobu. Nepustíte se však do klasického pečení, mouka či jedlá soda vám poslouží k výrobě domácí plastelíny, pečených dekorací nebo šumivé vodní bomby. Je to snadné a stojí to jen pár korun.

Jednoduché triky, jak udržet čerstvé ovoce a zeleninu

Jak často chodíte na nákup? Jednou týdně nebo ještě méně? Pak si jistě lámete hlavu nad tím, jak uskladnit ovoce a zeleninu, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Poradíme vám několik užitečných triků pro skladování ovoce a zeleniny.

Alchymie v kuchyni. Metoda vaření sous-vide

Chcete si v domácích podmínkách připravit chuťově nepřekonatelný pokrm? Pak se seznamte s metodou vaření sous-vide. Vaření ve vakuu za nízkých teplot přinese dokonalý požitek chutí a vůní. Jídlo navíc vaříte s minimem tuku a bez ztráty živin.