Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Moderní přístroje v kuchyni. Pro radost či pro zlost?

Moderní přístroje v kuchyni. Pro radost či pro zlost?

Atraktivní reklama nebo recenze, která spotřebič vychválí tak, že si jej odpoledne objednáváte. Znáte to? Jaké jsou doopravdy moderní kuchyňské spotřebiče? Jsou skutečnými pomocníky nebo v nich uvaříte dvě jídla a schováte je do skříně?

Nespěchejte a pochutnáte si. Jak správně vařit v pomalém hrnci?

Nespěchejte a pochutnáte si. Jak správně vařit v pomalém hrnci?

Chcete si užít měkká a šťavnatá masa, která neztrácí tolik cenných vitamínů a minerálů? Toužíte po jednoduchém vaření? Vyhledáváte pokrmy s minimem tuku? Pak vám doma nesmí chybět pomalý hrnec. Ukážeme vám jeho výhody.

Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě

Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě

Pokud grilujete správně, můžete se těšit na náramnou chuť a vůni šťavnatých pokrmů. Pozor však na to, že je tenká hranice mezi zdravým pokrmem z grilu a pokrmem nezdravým či dokonce karcinogenním. Jak grilovat zdravě? Co je třeba při grilování dodržet?

Odborníci mění názor. Jezte vejce, jsou zdravá

Odborníci mění názor. Jezte vejce, jsou zdravá

Ti, kdo mají vysoký cholesterol, měli by ze stravy vyřadit vejce. Jedná se o nezdravou potravinu. Toto doporučení se během let změnilo a odborníci dnes vejce doporučují jako součást zdravé stravy i při redukčních dietách. Jezte vejce každý den.

Podívejte se na dno historie zlatavého moku

Podívejte se na dno historie zlatavého moku

Slunce ve sklenici, tekutý chléb, součást bohatství českého národa. Ano, pivo. Pivo má zajímavou historii, prapředci piva se pili už před 6 tisíci lety. Znáte historii piva a víte, jak se piva rozdělují?