Kachní pečínka
- Přidat foto
-
Reklama
Pečená kachna patří ke slavnostnímu obědu už od nepaměti. Výbornou pečínku si můžete připravit s různou přílohou a zachutná i po studenu. Na přípravu si vyhraďte dost času, nejlépe se pečeně připravuje přes noc.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kachnu omyjte a zbavte případného špatně vytrhaného peří. Dobře osolíme, sůl vetřete zevnitř i zvenčí kachny.
2.
Posypeme z obou stran kmínem a vložíme do velkého pekáče. Necháme asi čtvrt hodiny v pokojové teplotě.
3.
Rozehřejeme troubu na 250 stupňů, kachnu podlijeme vodou a vložíme do trouby.
4.
Nastavíme teplotu na 100 stupňů a pečeme 3 hodiny, prsy dolů. Neotevíráme troubu ani pekáč.
5.
Po 3 hodinách kachnu otočíme a pečeme další 3 hodiny. Pak odklopíme víko, zapneme menší stupeň grilování a dopečeme do zlatova. Při dopékání stále poléváme výpekem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 6 hod 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 43 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,411.18 kcal |
Protein |
44.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.75 g
0.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
136.33 g
36.71 g
|
Reklama
Reklama