Kuře a la kachna
- Přidat foto
-
Reklama
Kachní pečínka se zelím a bramborovým knedlíkem je samozřejmě chuťově nenahraditelná, ale znamená dlouhé pečení a slavnostní příležitost, kdy se sejde celá rodina. Pro nedělní oběd je tak vhodnější menší drůbež v podobné úpravě.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuře opláchneme a necháme okapat. Zvenčí i zevnitř do něj vetřeme sůl a trochu opepříme. Část kmínu nasypeme dovnitř, vetší částí posypeme kuřecí pečínku.
2.
Vložíme do pekáče s malým množstvím oleje a cibulemi nakrájenými na kostičky. Nepodléváme.
3.
Pečeme na 140 stupňů asi 2 hodiny, kuře leží na prsou. Poté odklopíme, zapneme gril a dopečeme kůži dozlatova z obou stran.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
730.53 kcal |
Protein |
46.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.21 g
2.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
55.22 g
3.21 g
|
Reklama
Reklama