Pečená kachna se zelím
- Přidat foto
-
Reklama
K nedělnímu obědu nebo na svátky, pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem přijde k chuti snad každému, kdo ji ochutná. Recept není složitý, pouze doba pečení kachny je poměrně dlouhá, ale výsledek stojí za to.
Reklama
Ingredience
Na jíšku
Postup přípravy
1.
Kachnu opláchneme, vyndáme vnitřnosti a krk a pořádně nasolíme a okmínujeme.
2.
Vložíme ji do pekáče, bez oleje, kachna pustí sama tuk a bude ho plný pekáč, není nutné tedy ani podlévat v průběhu pečení.
3.
Troubu rozehřejeme na 150 °C a vložíme ji do trouby na 6 hodin. Prvních 5 hodin pečeme kachnu přirytou.
4.
Mezitím si připravíme zelí, které necháme cca 30 min podusit v kastrolu, přidáme kmín a sůl a trochu vody a necháme ho změknout.
5.
Jakmile je měkké připravíme si jíšku z másla a mouky a přidáme do zelí. Nakonec ho dochutíme dle vlastní chuti. Pro sladší chuť dosypeme cukr, pro kyselejší dolejeme ocet.
6.
Po 5 hodinách sundáme poklici a zesílíme kachnu na 200 °C., aby byla křupavá kůrčička.
7.
Po 6 hodinách je kachna hotová a měkoučká. Můžete servírovat s bramborovým knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 6 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 68 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
2,246.58 kcal |
Protein |
67.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.37 g
7.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
213.79 g
61.45 g
|